OPASTUKSET

Pohjois-Skandinavia tarjoaa rajattomat mahdollisuudet erillaisiin hiihto- ja vuoristoaktiviteetteihin. Ympäristö vaihtelee Kilpisjärven lumierämaasta Norjan vuorien ja vuonojen huikeaan yhdistelmään. Laajoilta alueilta löytyy laskettavaa jokaisen makuun aina laajoista lumikentistä, kapeisiin vuorenharjanteisiin ja jyrkkiin kuruihin.

KOHTEEMME

KVALØYA / TROMSØ

Kvaløya on yksi Norjan isoimpia saaria, joka sijaitsee aivan Tromsøn kupeessa ja onkin suosittu retkikohde kaupunkilaisten keskuudessa. Talvisin saari tarjoaa upeat puitteet vapaalasku harrastukselle. Saaren korkein tunturi Store Blåmannen kohoaa hieman yli tuhat metriä merenpinnan yläpuolelle keräten ympärilleen joukon muita tuntureita, joilta saa laskettavaa 600 - 1000 korkeusero metriä. Kvaløya sopii mainiosti niin aloittelevalle kuin kokeneellekin vapaalasku harrastajalle. Kvaløya on yksi oppaamme Mikan suosikkipaikkoja, onhan hän asunut saarella muutaman vuoden.

LYNGEN

Lyngen on legendaarinen hiihtovaelluskohde Pohjois-Norjassa, joka sijaitsee linnuntietä vain noin 50 km päässä Kilpisjärveltä ja Suomen rajalta. Niemimaan vuoret kohoavat jylhinä suoraan merestä, korkeimman huipun Jiehkivarrin noustessa hieman yli 1800 metriin. Lyngen sopii hyvin jo kokeneemmalle vapaalaskijalle. Toki laskettavaa ja upeita kokemuksia saavat myös aloittelevat hiihtovaeltajat. Korkeuserot päivän retkillä Lyngenissä ovat noin 800 - 1500 metriä.

SUOMEN LAPPI

Kilpisjärvi antaa jo pienen maistiaisen siitä mitä rajan takana on luvassa. Scandien vuorijonoon kuuluvan alueen monet tunturit nousevat yli 1000 metrin. Vaellusmaastot käsivarren perukoilla ovat vertaansa vailla. Täältä löydät todellisen arktisen Lapin!

Pyhätunturin takamaastot ovat jo pieni käsite vapaalaskijoiden keskuudessa Suomessa. Laskuille Pyhällä korkeuseroa saa noin 300 metriä ja löytyy monin paikoin upeita metsälasku paikkoja.

Ylläs ja Pallas ovat Länsi-Lapin suurtuntureita, jotka eivät paljoa esittelyitä kaipaa. Alueen tuntureilla jokainen "alamäkiurheilija" viihtyy varmasti.