VAPAALASKU - PYHÄ

  Pyhän vapaalaskuretki 90€ / henkilö 

Vapaalaskua Pyhätunturilla

Vuonna 2025 viikoilla 6-9 vapaalaskuretki joka päivä !

Pyhätunturi on yksi Suomen tunnetuimmista vapaalaskukohteista, joka tarjoaa monipuolisia maastoja niin kokeneille vapaalaskijoille kuin aloittelijoillekin.

Pyhän vapaalaskuretket sopivat hyvin aloittelevalle vapaalaskijalle tai nuorille tuleville vapaalaskijoille vanhemman seurassa. Retkelle voi osallistua, jos pystyt laskemaan sujuvasti hiihtokeskuksen kaikissa rinne olosuhteissa.

Opastetut retket ovat erinomainen tapa tutustua Pyhän vapaalaskumaastoihin ja parantaa omia vapaalaskutaitoja turvallisessa ympäristössä. Oppaasi tuntee alueen hyvin ja osaa valita turvallisimmat ja parhaat laskulinjat. Helmi- maaliskuu on parasta aikaa vapaalaskulle Pyhällä, pakkanen paukkuu, lumi on kuivaa ja lunta alkaa olemaan riittävästi takamaastoissa.

Pyhän vapaalaskuretket 2025

> Retki joka päivä viikoilla 6-9

> Retken kesto noin 6-8 tuntia

> Hinta 90€ / henkilö

> Hinta sisältää opastuksen retken aikana

> Ryhmäkoko 2-6 henkilöäPrivaatti-ryhmä: Kysy vapaita ajankohtia ja tarjousta

Tiedustelut ja varaukset: info@amg70n.com

Miksi valita opastettu vapaalaskuretki?

 1. Turvallisuus: Oppaasi tuntee alueen hyvin, mikä auttaa välttämään vaarallisia alueita ja arvioimaan lumivyöryriskejä.
 2. Kokemus: Oppaasi voi tarjota tietoa parhaista laskupaikoista, lumiolosuhteista ja reiteistä, joita et ehkä itse löytäisi.
 3. Opastus: Oppaasi antaa tietoa lumiturvallisuudesta, sekä voi antaa vinkkejä vapaalasku nousu- ja laskutekniikoista.

Mitä opastettu vapaalaskuretki sisältää?

 • Päivän sää- ja lumiolosuhteiden mukaan opas suunnittelee turvallisen ja nautinnollisen reitin.
 • Vapaalaskuretkelle lähdetään kello 9.00, jolloin kokoonnumme Pyhän "Hotelli tasanteella". Varusteiden tarkastuksen ja pienen turvallisuus infon jälkeen lähdemme retkelle.
 • Retki sisältää yhden hissinousun johon jokainen osallistuja tarvitsee hissilipun tai kertanousulipun.
 • Retkellä suunnataan Pyhä-Luoston Kansallispuiston maastoon.
 • Retken jälkeen vapaamuotoinen "jälkihiihto" menneitä laskuja muistellen ja tulevia suunnitellen.

Valmistautuminen retkeen

 • Kunto ja laskutaito: Vapaalasku voi olla fyysisesti vaativaa, joten hyvä peruskunto auttaa nauttimaan retkestä enemmän. Retkelle voi osallistua, jos pystyt laskemaan sujuvasti hiihtokeskuksen kaikissa rinneolosuhteissa.
 • Varusteet: Tarvitset asianmukaiset laskuvarusteet, kuten vapaalaskusukset vaellussiteillä tai splitboardin, randonee-monot, sauvat, lumiturvallisuusvälineet (LUMIVYÖRYLÄHETIN eli piippari, LAPIO JA SONDI), kypärän ja säänmukaisen vaatetuksen. Kysy etukäteen oppaaltasi, mitä varusteita sinun tulee tuoda mukanasi. PYHÄN VUOKRAAMOISTA VOI VUOKRATA KAIKKIA VAPAALASKUVÄLINEITÄ.
 • Vakuutus: Varmista, että sinulla on asianmukainen vakuutus, joka kattaa vapaalaskun.