VAPAALASKU

Lyngen Alps - Tromsø - Kilpisjärvi - Pyhä

Vapaalasku

Pohjois-Norja, Kilpisjärvi, Pyhätunturi

POHJOIS-NORJA

Pohjois-Norjassa tukikohtanamme toimii Tromsøn kaupunki, jonka ympäristö tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia vapaalaskuretkille. Kvaløya Tromsøn vieressä on jokaisen vapaalaskijan koettava, täällä yhdistyy huikealla tavalla tunturit, vuonot ja avoin jäämeri. Lyngen sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Tromsøstä ja myös Kilpisjärveltä. Lyngen tarjoaa kävijälleen huikeita jo alppimaisia kokemuksia. Alueelta löytyy myös hyvää metsälaskua huonomman näkyvyyden tai kelin sattuessa.

Tromsøn kaupungissa sijaitsee myös vilkas lentokenttä, jonne lennät kätevästi suoralla lennolla Helsingistä. Kaupungissa on myös lukuisia mahdollisuuksia majoittua hotelli huoneista, camping mökeistä tai vaikka airbnb-majoituksesta valiten.


KILPISJÄRVI

Jos et ole vielä kokenut Suomen suurtuntureita kannattaa se kokea ainakin kerran, sillä Kilpisjärven alueen suurtunturit voit yllättää sinut positiivisesti ja palaat vielä takaisin.

Kilpisjärven ympäristön vapaalaskukohteet sijaitsevat laajalla alueella Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Sen vuoksi liikumme laskupaikoille moottorikelkoilla asiakkaiden matkustaessa joko reessä tai hiihtohinauksessa.

'Normaalien' avorekien lisäksi meillä on käytössä siirtymisiin kaksitelainen Alpina-moottorikelkka lämmittimellä varustetulla 9-paikkaisella reellä, sekä kuusipaikkainen lämpöhytillinen telamönkijä.


VAPAALASKURETKI PYHÄTUNTURILLA

  • Ajankohta: viikot 6-9 (retki joka päivä)
  • Hinta: 90€ / henkilö

Vapaalaskuretki Pyätunturilla suuntautuu Pyhä-Luoston Kansallispuiston maisemiin. Pyhä-Luoston kansallispuiston ydinosan muodostaa Suomen eteläisin tunturijono. Kansallispuistolla on pitkä historia: 1938 perustettiin Pyhätunturin kansallispuisto ja sitä laajennettiin vuonna 2005 luoteispuolella sijaitsevalle Luoston alueelle, jolloin muodostui Pyhä-Luoston kansallispuisto.

Pyhätunturin vapaalaskuretki soveltuu hyvin niin aloittelevalle kuin kokeneemmallekin vapaalaskijalle. Vaatimustasona retkelle osallistujan on pystyttävä laskemaan sujuvasti kaikissa hiihtokeskuksen rinneolosuhteissa, Retken aikana saat tietoa ja opastusta lumiturvallisuudesta, nousu- ja laskutekniikasta sekä yleisesti talviretkeilyn turvallisuuteen liittyviä asioita.

HINNAT VAPAALASKURETKILLE:

Valitsemme päivän retkikohteen ryhmän taitotason mukaan, sekä sääolosuhteet ja lumiturvallisuusasiat huomioon ottaen. Vapaalaskuretken aikana saat tietoa lumiturvallisuudesta sekä reitin valinnasta noustessa ja laskiessa.

VAPAALASKURETKI 1 päivä 

420 €

VAPAALASKURETKI 2 päivää

800 €

VAPAALASKURETKI 3 päivää

1180 €

VAPAALASKURETKI lisäpäivä

360 €

Vaatimustaso:

  • Hyvä peruskunto ja laskutaito
  • Asiakas pystyy tekemään sujuvia käännöksiä kaikissa hiihtokeskus rinneolosuhteissa
  • Ajankohta helmi- toukokuu
  • Vapaalaskuretkille hinta per ryhmä (1-6 henkilöä).
  • Ryhmän koko maksimi 6 henkilöä (kysy tarjousta isommalle ryhmälle).
  • Hinnat sisältää opastuksen
  • Hinnat eivät sisällä matkoja kohteeseen, majoitusta tai välineitä.