LUMIVYÖRYKURSSI

Turvallisesti tunturiin


Kolmen päivän lumivyörykurssi opettaa tarvittavat tiedot ja taidot liikkumiseen lumivyörymaastossa. Opit retkien suunnittelua, nousu- ja laskureitin valintaan liittyviä asioita, opit tunnistamaan vyörymaaston sekä saat tietoa sään vaikutuksesta lumivyöryihin ja mitkä tekijät vaikuttavat lumivyöryihin. Tutustumme myös lumipatjaan ja opit myös tunnistamaan mahdolliset heikot kerrokset lumipatjassa. Pääset myös oppimaan pelastamista lumivyöryn sattuessa. Kurssi antaa osallistujalle tietoa ja ymmärrystä lumivyöryjen muodostumisesta, lumivyöryvaaran arvioinnista ja riskinhallintastrategioista. Kurssi sisältää sekä teoreettista että käytännön opetusta.

Voimme järjestää kurssin Suomessa eri hiihtokeskuksissa. Jos haluatte parhaan mahdollisen hyödyn kurssilta, suosittelemme kurssin järjestämistä Kilpisjärvellä tai Pohjois-Norjassa.

Toivomme, että jokaiselta kurssilaiselta löytyy henkilökohtaiset lumiturvallisuusvälineet. Välineitä on mahdollista myös vuokrata.

LUMIVYÖRYKURSSI - 3 päivää

> Osallistujamäärä maksimi 8 henkilöä

> Hinta 1890 € / ryhmä (Suomessa)

> Kysy tarjousta kurssille Norjaan 

> Hinta sisältää opetuksen kurssin aikana


Tiedustelut ja varaukset: info@amg70n.com

KURSSIN SISÄLTÖ

Lumivyörymaaston tunnistaminen

Osallistujille opetetaan, miten tunnistaa lumivyöryalttiita rinteitä ja mitkä merkkit viittaavat mahdolliseen lumivyöryvaaraan, kuten tuoreet halkeamat lumessa, murtumat ja epätavalliset sääilmiöt.

Lumivyöryvaaran arviointi

Kurssi opettaa, miten arvioida lumivyöryvaaraa eri maastotyypeissä ja tunnistamaan erilaisia lumikerroksissa. Osallistujille annetaan työkaluja ja menetelmiä lumivyöryriskin mittaamiseen päätöksenteon tueksi.

Varusteiden käyttö:

Kurssilla opit, miten käyttää lumivyöryvarusteita, kuten lumivyörylähetintä (piippariaa), lumivyörysondia ja lapiota. Pääset harjoittelemaan etsintä- ja kaivutekniikoita simuloidussa lumivyöryonnetomuus tilanteessa.

Ensiapu ja pelastustoimet:

Osallistujille opetetaan perustiedot ensiavusta ja pelastustoimista lumivyöryonnettomuuksissa. Tämä sisältää uhrien paikannuksen, kaivamisen ja ensiavun antamisen.

Ryhmäjohtaminen ja päätöksenteko: 

Kurssilla opit, miten toimia turvallisesti lumivyöryalttiilla alueella ryhmänä. Osallistujille annetaan tietoa ryhmädynamiikasta, viestinnästä ja päätöksenteosta stressaavissa tilanteissa.