LUMITURVALLISUUS

LUMIVYÖRYKURSSI - 3 päivää

3 päivän lumivyörykurssi opettaa osallistujille tarvittavat taidot ja tiedot lumivyöryjen tunnistamiseen, lumivyöryonnettomuuksien ennaltaehkäisyyn ja hätätilanteissa toimimiseen. Kurssi antaa osallistujalle tietoja ja ymmärrystä lumivyöryjen muodostumisesta, lumivyöryvaaran arvioinnista ja riskinhallintastrategioista. Kurssi sisältää sekä teoreettista että käytännön opetusta, ja kattaa seuraavia aiheita:

  1. Lumivyörymaaston tunnistaminen: Osallistujille opetetaan, miten tunnistaa lumivyöryalttiita rinteitä ja mitkä merkkit viittaavat mahdolliseen lumivyöryvaaraan, kuten tuoreet halkeamat lumessa, murtumat ja epätavalliset sääilmiöt.

  2. Lumivyöryvaaran arviointi: Kurssi opettaa, miten arvioida lumivyöryvaaraa eri maastotyypeissä ja tunnistamaan erilaisissa lumikerroksissa. Osallistujille annetaan työkaluja ja menetelmiä lumivyöryriskin mittaamiseen ja päätöksenteon tueksi.

  3. Varusteiden käyttö: Kurssilla opit, miten käyttää lumivyöryvarusteita, kuten lumivyörypiippari, lumivyörylapio ja lumivyörysondi. Osallistujille annetaan mahdollisuus harjoitella etsintä- ja kaivutekniikoita simuloituissa lumivyörytilanteissa.

  4. Ensiapu ja pelastustoimet: Osallistujille opetetaan perustiedot ensihoidosta ja pelastustoimista lumivyöryonnettomuuksissa. Tämä sisältää uhrien paikannuksen, kaivamisen ja ensiavun antamisen.

  5. Ryhmäjohtaminen ja päätöksenteko: Kurssilla opit, miten toimia turvallisesti lumivyöryalttiilla alueella ryhmänä. Osallistujille annetaan tietoa ryhmädynamiikasta, viestinnästä ja päätöksenteosta stressaavissa tilanteissa.

Opit retkien suunnittelua, nousu- ja laskureitin valintaan liittyviä asioita, opit tunnistamaan vyörymaaston sekä saat tietoa sään vaikutuksesta lumivyöryihin ja mitkä tekijät vaikuttavat lumivyöryihin. Tutustumme myös lumipatjaan ja opit myös tunnistamaan mahdolliset heikot kerrokset lumipatjassa. Pääset myös oppimaan pelastamista lumivyöryn sattuessa.

Voimme järjestää kurssin Suomessa eri hiihtokeskuksissa. Jos haluatte parhaan mahdollisen hyödyn kurssilta, suosittelemme kurssin järjestämistä Kilpisjärvellä tai Pohjois-Norjassa.

Toivomme, että jokaiselta kurssilaiselta löytyy henkilökohtaiset lumiturvallisuusvälineet. Välineitä on mahdollista myös vuokrata.

Vaatimustaso:

  • Hyvä peruskunto ja laskutaito.
  • Asiakas pystyy tekemään sujuvia käännöksiä kaikissa hiihtokeskus rinneolosuhteissa.

Osallistuja määrä: maksimi 10 henkilöä

Hinta: 2290 € / privaatti-ryhmä sis. ALV.

Hinta sisältää: opetuksen kurssin aikana.

Majoittuminen: Ei sisällä majoitusta

Tiedustelut ja varaukset: info@amg70n.com